Sizin hazırki nikiniz (ləğəbiniz)
Cavabını yaz
Sual ID - 6464
Müəllif: qonaq_6756542 (Əlavə edilib: 15.01.2015)

Mağazada birinci gün bütün malın 20%-i, ikinci gün isə qalan malın 60%-i satıldı.Bu iki gündə bütün malın neçə faizi satıldı?

Öz cavabını göndər

Yazılmış şərhlər

Müəllif:Qonaq__32748526 (Əlavə edilib: 07.11.2017 18:18:36)
52%
Müəllif:Qonaq__32252219 (Əlavə edilib: 21.10.2017 12:10:55)
cavab 80-dir
Müəllif:Qonaq__32066175 (Əlavə edilib: 15.10.2017 13:22:40)
1-ci gün=100%-20%=80% qaldı
2-ci gün=80%-60%=20% qaldı
60%+20%=80% satıldı
Cavab=20% qaldı;80% satıldı
Müəllif:Qonaq__31997290 (Əlavə edilib: 12.10.2017 17:27:12)
80%
Müəllif:Qonaq__28925471 (Əlavə edilib: 26.06.2017 05:26:36)
80%-08x 40%-0.4X 0.8x0.4-0.32 0.32-32% 100-32-68%
Müəllif:Qonaq__27000497 (Əlavə edilib: 26.05.2017 17:45:07)
80
Müəllif:Qonaq__25834471 (Əlavə edilib: 27.03.2017 18:10:11)
80
Müəllif:Qonaq__24990544 (Əlavə edilib: 18.02.2017 10:29:08)
cvb 52%
Müəllif:Qonaq__24679023 (Əlavə edilib: 06.02.2017 19:13:32)
80%
Müəllif:Qonaq__24611033 (Əlavə edilib: 30.01.2017 18:58:34)
68%
Müəllif:Qonaq__22379293 (Əlavə edilib: 16.01.2017 17:26:48)
80
Müəllif:Qonaq__24120318 (Əlavə edilib: 10.01.2017 17:36:15)
52
Müəllif:Qonaq__23487746 (Əlavə edilib: 20.12.2016 14:46:45)
HAMISI SEHVDİR CAVAB :52FAİZ SATILIB
Müəllif: (Əlavə edilib: 04.12.2016 09:03:32)
20%+60%=80%
Cavab:bu iki gunde butun malin 80%-i satildi
Müəllif:Qonaq__22714388 (Əlavə edilib: 24.11.2016 19:16:52)
Hamısı səhvdir cavab 90 dır
Müəllif:Qonaq__22097713 (Əlavə edilib: 05.11.2016 22:18:36)
20+60=80 (%)
cavab=80 %
Müəllif:Qonaq__21613431 (Əlavə edilib: 23.10.2016 10:27:59)
100-20=80
80-60=20
20faiziqaldi
80 faizi satildi
Müəllif:Qonaq__19866544 (Əlavə edilib: 15.08.2016 17:30:52)
100-20=80%
80-60=20%
Müəllif:Qonaq__18951003 (Əlavə edilib: 10.07.2016 18:55:57)
20+60=80 %
Müəllif:Qonaq__16748799 (Əlavə edilib: 18.06.2016 11:19:52)
68%
Müəllif:Qonaq__18325660 (Əlavə edilib: 06.06.2016 13:07:48)
20+60=80
Müəllif:Qonaq__18251936 (Əlavə edilib: 01.06.2016 11:30:36)
100-20=80
80x60:100=48
80-48=32
Müəllif:Qonaq__17912664 (Əlavə edilib: 11.05.2016 17:10:18)
100% idi.satildi 20% qaldi 80%. sonra satdi 60% qalacaq 20 %
100-20=80
80-60=20%
Müəllif:Qonaq__16142110 (Əlavə edilib: 29.03.2016 17:07:20)
68
Müəllif:Qonaq__16882197 (Əlavə edilib: 13.03.2016 05:06:39)
100%idi.Satildi 20%.Qaldi 80%.Sonra satildi 60%.Qalacaq 20%
100-20=80
80-60=20%
Müəllif:Qonaq__16020955 (Əlavə edilib: 19.02.2016 17:55:23)
20*30:100 20ne 100ixtisar gedir

qalar 50
Müəllif:Qonaq__15232605 (Əlavə edilib: 09.02.2016 15:13:52)
80 faizi satildi
Müəllif:Qonaq__16200970 (Əlavə edilib: 04.02.2016 12:37:49)
Evvelce satilmamis mal 100 faizdi biz ordan 1-ci gun 20 kq satilda 2-ci gun 60 kq alma satilsa demeli 80 faiz edir
Müəllif:Qonaq__15171325 (Əlavə edilib: 03.02.2016 17:38:43)
68% qaldi cunki 100un 20nfaizini satannan sonra 80 % qaldi 80% de 60 % tapiriq cemi 325 edir 100% den de 32 % cixiriq 68 % edir.
Müəllif:Qonaq__15418059 (Əlavə edilib: 11.01.2016 12:27:03)
60%+20%=80%
Müəllif:Qonaq__15113843 (Əlavə edilib: 12.12.2015 13:27:53)
66
Müəllif:Qonaq__13257320 (Əlavə edilib: 02.12.2015 16:30:12)
100-20=80-60=20 20% qaldi
Müəllif:Albert_Einstein_1 (Əlavə edilib: 03.08.2015 04:58:28)
Əvvəlcə satılmamış mal 100% idi. Birinci gün 20% satıldıqdan sonra 80% qaldı. İkinci gün 80% malın 60%-i satıldısa deməli:
80*0.6=48 %
Yerdə Qaldı:32%
Nə qədər malın satıldığını bilmək üçün tamdan yəni 100%-dən 32%-i çıxmaq lazımdır.
Cavab:68%
Müəllif:Qonaq__11150334 (Əlavə edilib: 03.06.2015 19:08:13)
68
Müəllif:Qonaq__10321844 (Əlavə edilib: 22.05.2015 14:18:13)
80%
Müəllif:10A_yek_ve_tek (Əlavə edilib: 11.04.2015 20:08:22)
30% satilib
Müəllif:Qonaq__9837880 (Əlavə edilib: 09.04.2015 11:00:36)
40% qaldi
Müəllif:Qonaq__9671326 (Əlavə edilib: 02.04.2015 13:44:36)
25 de 3 faizi
Müəllif:Qonaq__9604344 (Əlavə edilib: 31.03.2015 11:27:26)
80%
Müəllif:Qonaq__9413550 (Əlavə edilib: 24.03.2015 10:29:01)
80
Müəllif:Qonaq__8620793 (Əlavə edilib: 09.03.2015 12:14:21)
40%
Müəllif:Qonaq__8620793 (Əlavə edilib: 09.03.2015 12:13:26)
669,25
Müəllif:elm_123 (Əlavə edilib: 08.03.2015 17:37:03)
80%
Müəllif:Fidan24 (Əlavə edilib: 27.02.2015 15:42:37)
12%
Müəllif:Qonaq__8156439 (Əlavə edilib: 22.02.2015 19:12:41)
80%
Müəllif:Qonaq__8052629 (Əlavə edilib: 17.02.2015 17:04:33)
80%
Müəllif:Qonaq__7171932 (Əlavə edilib: 21.01.2015 14:26:14)
80
Müəllif:Qonaq__6984435 (Əlavə edilib: 15.01.2015 20:51:15)
0.08
Müəllif:Qonaq__5431357 (Əlavə edilib: 15.01.2015 17:15:11)
80
Müəllif:Qonaq__5431357 (Əlavə edilib: 15.01.2015 17:14:47)
100-20=80
100-60=40
80+40=120
cavab:120
Müəllif:Qonaq__5431357 (Əlavə edilib: 15.01.2015 17:12:58)
Şəki xanlıgının 1743-cu ildə əsası qoyulub

Fənnə uygun digər suallar

4-2